Onze vereniging is opgericht op 20 april 1971 en bestaat dus al ruim 45 jaar.

In de oprichtingsakte wordt onder meer vermeld, dat de vereniging het doel heeft om de tennissport te beoefenen en te bevorderen en dit onder meer denkt te bereiken door:

• Het geven van de gelegenheid tot het beoefenen van de tennissport.
  • Het vormen van een band tussen haar leden.
  • Het vertegenwoordigen van haar leden tegenover de vereniging: Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB).
  • Het nemen van maatregelen, die kunnen leiden tot het vermogen van het spelpeil van de leden van de vereniging.
  • Het uitschrijven van- en deelnemen aan wedstrijden, speciaal ook door het deelnemen aan de door de KNLTB georganiseerde competitie.
  • Het verbreiden van de regels van het tennisspel onder de leden.

Ons tennispark is gelegen aan de westkant van de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

De accommodatie van L.T.C. De Merwede bestaat uit:

Zes SmashCourt banen met hoogwaardige verlichting
Één SmashCourt minibaan
Twee oefenkooien met asfalt ondergrond.

Een gezellig ingericht clubgebouw bestaande uit een kantine, gescheiden kleedruimtes en douche en een separate garderobe. Verder heeft het gebouw een grote overkapping met uitzicht op de banen.

Verder beschikt ons tennispark over veel groen, diverse terrassen, diverse speeltoestellen en een zandbak voor de allerkleinste bezoekers.

Adres Clubhuis:
Peulenlaan 253