Van het bestuur – juni

Begin maart schreven we in onze nieuwsbrief enthousiast over de aankomende start van het seizoen en de plannen die we op dat moment hadden om er weer een mooi tennisjaar van te maken. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en hebben we een periode achter de rug waarin het niet of in beperkte mate mogelijk was om te tennissen. Inmiddels is een en ander gelukkig weer wat versoepeld en kunnen we weer tennissen. Nog niet helemaal als vanouds, maar onderling spelen mag weer!

Uiteraard heeft de afgelopen periode vervelende consequenties voor onze vereniging. Allereerst natuurlijk dat we onze sport niet of met beperkingen kunnen beoefenen. Daarnaast missen we het sociale aspect dat het tennis normaal met zich meebrengt: het praatje na afloop met mede- en tegenspelers onder het genot van een hapje en een drankje of een leuke feestavond.

Ook financieel heeft het niet doorgaan van activiteiten en het sluiten van de kantine een stevige impact. Gelukkig zijn we een gezonde vereniging en kunnen we een stootje hebben. Op lange termijn heeft het missen van opbrengsten echter wel gevolgen voor mogelijkheden ten aanzien van renovatie of vervanging van banen. We zullen acties en activiteiten organiseren om deze schade te beperken.

In vergelijking met andere sporten zijn we echter bevoorrecht: tennis is op dat moment één van de weinige sporten die nog redelijk op gebruikelijke wijze beoefend kan worden. De komende periode zullen we ons dan ook richten op het bieden van zoveel mogelijk tennisgelegenheid voor jullie als leden. Daarnaast willen we ook niet-leden enthousiast maken om de broodnodige lichaamsbeweging op de tennisbaan te maken!

De eerste activiteiten (naast lessen en vrijspelen) hebben reeds plaatsgevonden op het park. Onze jeugdleden hebben twee zaterdagochtenden zich van hun beste kant laten zien! In samenwerking met tennisschool Bas-Ta heeft de jeugdcommissie twee keer een vrijspeelochtend voor onze jeugdleden georganiseerd. Deze ochtenden zijn druk bezocht en smaken wat ons betreft naar meer!

Wij willen alle leden vragen om deze nieuwsbrief goed door te lezen, omdat er veel nieuws en vooral veel leuke plannen in voorkomen. Laten we er een mooie tenniszomer van maken!

Het bestuur