Open Toernooi bij LTC de Merwede 2023

Van 1 t/m 9 juli is het Open toernooi gespeeld bij LTC de Merwede. Spelers en speelsters uit de wijde omgeving en ook veel eigen leden van LTC de Merwede  speelden voor de titel van het toernooi in de diverse categorieën. Gedurende de week werd in poules gestreden voor de finaleplaatsen. De halve finales en de finales werden in het finaleweekend gespeeld.

Er hadden zich 129 spelers aangemeld, waarmee de organisatoren tevreden waren. De deelnemers streden in 15 onderdelen voor de toernooiwinst. Zo waren er heren met speelsterkte 4 (1 is het hoogste) die singelden en was er een poule gemengd dubbel met dezelfde speelsterkte. In de afgelopen week waren er op de banen van LTC de Merwede prachtige wedstrijden met zeer goed en attractief tennis te zien. De deelnemers hadden gedurende de week te maken met sterk wisselende weersomstandigheden. Van zware regenbuien, zeer sterke wind en snikhete dagen. Dat heeft invloed op het spel en zorgt voor extra werk voor de organisatie. Met hulp en inzet van vrijwilligers van de club is het extra werk uitgevoerd. Wedstrijden moesten soms worden verzet of verkoelende dranken en parasols moesten worden verzorgd. Op de warme speeldagen werden de spelers na hun wedstrijd getrakteerd op een ijsje. De deelnemers trotseerden de wisselende omstandigheden en zorgden voor attractieve en spannende wedstrijden. De volop aanwezige toeschouwers genoten daarvan. De spelers speelden vaak ook op meerdere onderdelen en dat maakte dat er 160 wedstrijden werden gespeeld en dat het elke avond en zeker in het finale weekend gezellig druk was.

Op zondag 9 juli werden de finales gespeeld. In een aantal van die finales stonden ook spelers van LTC de Merwede. Aan het eind van de finaledag die veel boeiende tennispartijen opleverde, konden de volgende winnaars worden gehuldigd en in de bloemetjes worden gezet:

Heren enkel 4: Marco Stuurman, Gemengd dubbel 4: Rebecca de Haan en Rico van Wijgerden, Dames dubbel 5: Hendra van der Linden en Annemiek Smaal, Heren enkel 5: Martjn Tanghe, Gemengd dubbel 6: Brenda Kooijman en Peter Blokland, Dames dubbel 6: Renate Bakker en Susan van der Starre – Seng, Heren enkel 7: Guido Broekhuizen, Heren dubbel 7: Marcel de Kock en Dennis de Rover, Dames dubbel 7: Janny Messchendorp en Sandra Messchendorp, Gemengd dubbel 7: Manon Messchendorp en Barry Scheeren, Dames dubbel 7 35+: Margot Haverkort en Henriette van Rymenant,  Dames enkel 8: Miranda Maagdenberg-Muis,  Heren dubbel 8: Stijn van Rijssel en Mike Sterk, Gemengd dubbel 8: Manon Messchendorp en Joeri Verhoef, Heren enkel 9: Bram de Jong