Mix team wint nipt

Het mix team van LTC de Merwede is de competitie begonnen met een thuiswedstrijd die nipt werd gewonnen van Plaswijck ’62 uit Rotterdam. Na de 5 partijen stond er een 3-2 score op het bord. Al met al een goede start in de de 2e klasse.
Het teams bestaat uiit Annemieke Smaal, Hendra van der Linden, Corné Tromp, Peter van de Giessen en Miechel Geelen. Captain Corné Tromp had zichzelf de eerste speelronde rust gegeven en zodoende kwamen de overige vier teamleden in actie. De heren van Plaswijck, de gebroeders van Dongen bleken erg sterke spelers. Hendra van der Linden en Annemieke Smaal waren duidelijk beter dan de dames van Plaswijck. Dat liet Hendra van der Linden ook zien in de eerste partij van de dag tegen Sacha Donia. Van der Linden gunde haar opponente geen game en won met twee keer 6-0 deze eerste partij. Ondertussen streed Peter van de Giessen in zijn enkelpartij tegen Jort van Dongen voor elk punt. Van Dongen was een maatje te groot en met twee keer 6-1 bracht hij de stand tussen beide ploegen weer in evenwicht.

Na de eerste enkelpartijen stond de mixed op het programma en die kon wel eens beslissend worden, want de heren van Plaswijck waren duidelijk sterker dan de heren van LTC de Merwede en bij de dames was dat precies andersom. In de mixed dubbel zou er wel meer balans zijn. Dat bleek in de spannende partij die volgde. Annemieke Smaal en Miechel Geelen speelden solide en maakten weinig fouten. In de eerste set was een break genoeg voor de winst. De tweede set was net zo spannend, maar daarin was de marge groter: 6-2. Daarmee kwam LTC de Merwede op een 2-1 voorsprong. Omdat er twee banen beschikbaar waren, kon de wedstrijd gelijk worden vervolgd met de dames dubbel en de heren dubbel. Maar eerst was er tijd voor een pauze, want een aantal spelers was net actief geweest in de mixed dubbel. Na deze onderbreking speelden Van de Giessen en Geelen tegen de gebroeders van Dongen. De spelers van Plaswijck speelden attractief tennis en verloren weliswaar de eerste game, maar wonnen de volgende 6. Ook de tweede set eindigde in 6-1 voor Plaswijck en daarmee was de stand weer gelijk 2-2. Annemieke Smaal en Hendra van der Linden moesten het dan doen voor het mix team. Zij moesten Sascha Donia en Kristel van der Horst zien te verslaan. In de eerste set leek dat makkelijk te gaan want die werd met goed spel met 6-2 gewonnen. In de tweede set beten de dames van Plaswijck meer van zich af en was de strijd gelijkwaardig. Een break bracht de beslissing en daardoor wisten Smaal en Van der Linden die set met 6-4 te winnen. Met deze zege was de stand 3-2 voor het mix team van LTC de Merwerde. Een nipte overwinning en een goede start van de competitie.