Doppenactie voor het Diabetesfonds

Het zal degene die afgelopen tijd bardienst heeft gedraaid vast wel zijn opgevallen, we sparen de dopjes van de flesjes. Maar waarom doen we dat eigenlijk??

Het Diabetesfonds heeft sinds 2014 een doppenspaaractie lopen. Het begon als een ludieke actie door één vrijwilliger en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke actie met ruim 70 inzamelpunten door heel Nederland.

Elke provincie heeft inzamelpunten waar iedereen doppen kan inleveren. Vrijwilligers ontvangen de doppen, slaan ze op en organiseren vervoer naar een recycleplaats.

Het gaat om kroonkurken, bierdopjes en metalen kroonvormige doppen op frisdrankflesjes. Wijndoppen (zit aluminium in) en plastic doppen (zonder plastic dop geen statiegeld) worden niet gespaard.

De doppen worden gerecycled bij de Onttiningsfabriek in Leeuwarden en bij European Metal Recycling in Nijmegen waar een mooie prijs per kilo wordt betaald: hoe meer doppen, hoe groter het bedrag dat het Diabetes Fonds ontvangt voor wetenschappelijk onderzoek.

Wij als tennisvereniging zullen voortaan ook onze doppen inleveren bij één van de inzamelpunten en hiermee ons steentje, of dopje, bijdragen. De doppen worden nu in Nieuw Lekkerland ingeleverd, ligt dat voor jou op de route? Laat het dan weten via sportievezaken@ltcdemerwede.nl 

De organisatie achter deze actie heeft tot slot nog een afsluitend bericht:

Wij zijn op zoek naar ondersteuning! Nu, en in de toekomst. Denk hierbij aan: transport, opslagruimte, inleverpunten enz. Wilt u een verschil maken? We hebben uw hulp hard nodig. Laat ons weten waar je ons mee kunt helpen via  info@metalendoppen.nl Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie en kijken we samen naar deze invulling. Samen staan we immers sterk!

Meer weten?

Doppen inzamelen (diabeatit.nl)