Schrijf je in voor het bedrijventoernooi op 29 september 2022

Op donderdagavond 29 september is het eindelijk weer zover en zal het bedrijventoernooi bij onze verenging weer worden georganiseerd. Na 2 jaar afwezigheid kan je met je collega’s de strijd weer aan gaan met diverse bedrijven uit de omgeving. Het evenement zal starten met de mega-spies verzorgd door Cuisine Compleet. Waarna in toernooivorm het tennissen zal starten. Voor de minder ervaren tennissers bestaat weer de mogelijkheid om vooraf een Clinic te volgen. Neem tussen het tennissen door de tijd om te proeven van de wijnen van Fred van den Heuvel Wijn- en drankenhandel. En uiteraard zijn de collega’s die niet mee tennissen ook van harte welkom om deze gezellige avond mee te maken.

We zijn bezig om een flyer te maken die verspreid kan worden, maar op dit moment is het al mogelijk om je aan te melden. Dit kan met een mail naar sportievezaken@ltcdemerwede.nl of via het inschrijfformulier op deze pagina. Vermeld in deze mail de naam van het bedrijf, het aantal koppels (en de namen) dat meedoet (maximaal 4 per bedrijf), het aantal mee-eters en het aantal + de namen van degenen die de clinic willen volgen.

Toernooien in de regio

Het toernooiseizoen is alweer in volle gang bezig. Voor het gemak hebben wij een overzicht voor je gemaakt met toernooien in de regio.

3-daags Open Toernooi TV Meihoven 2023 (Tienhoven)
29 juni t/m 1 juli
inschrijven t/m 15 juni
https://www.toernooi.nl/tournament/0D7122F1-AB13-4327-9654-93229E457915

Dash’35 Tennis Tuning Open Toernooi & NRT**
6 t/m 13 augustus
Inschrijven t/m 30 juli
https://mijnknltb.toernooi.nl/tournament/D025DC48-031A-4697-9050-A3F2E86B4A43

 

 

 

Activiteitenkalender jeugd 2023

Het nieuwe tennisseizoen voor de jeugd zit weer vol met leuke activiteiten! Zie de bijgevoegde kalender en noteer alvast de data in je agenda, zodat je erbij kunt zijn! 

Activiteiten seizoen 2023

Competitieafsluiting
Langzaam gaan we richting het einde van de voorjaarscompetitie. En net als eerdere jaren sluiten we dat met alle competitieteams maar ook met alle andere leden af. Dit jaar zullen wij dit doen op zaterdagavond 10 juni vanaf 20:00 uur met een heus Sommerfest inclusief Dj ToMi en MC Lo.

Inschrijving najaarscompetitie
De voorjaarscompetitie is momenteel nog volop bezig maar we mogen alweer gaan nadenken over deelname aan de najaarscompetitie! Hiervoor moet begin juli alweer ingeschreven worden. Verdere informatie wordt nog gedeeld aan de captains van de huidige teams en is voor eventuele nieuwe teams ook op te vragen via competitie@ltcdemerwede.nl.

Open toernooi
Het inschrijven voor ons eigen open toernooi is sinds een kleine week ook alweer mogelijk. Het open toernooi op onze vereniging wordt gehouden van 1 juli tot en met 9 juli. Schrijf je snel alvast in via deze link zodat het toernooi al aardig gevuld is zodra we met de promotie gaan starten. Inschrijven kan via toernooi.nl. Heb je vragen hierover? Mail dan naar toernooien@ltcdemerwede.nl

Donderdagavondlabel
De donderdagavond label start voortaan een kwartier later en dus om 19:30 uur. Deze aanpassing is gedaan omdat steeds minder deelnemers de eerste ronde konden halen. We hopen met een kwartiertje meer speling dat meer mensen ook de eerste ronde beschikbaar zijn. Hoe minder verhinderingen opgegeven worden, hoe beter er ingedeeld kan worden.

Aanpassing vaste blokken donderdagavond
De vaste blokken voor het reguliere vrij tennissen zijn op de donderdag eveneens aangepast zodat aansluitend en voorafgaand aan de labelblokken ook een baan gereserveerd kan worden.

Overige activiteiten:
16 juni 2023: Sportverenigingentoernooi
21 september 2023: Bedrijventoernooi
5 oktober 2023: Senior plus toernooi
12 november 2023: JoJo toernooi
18 november 2023: Feestavond met muziekbingo

Van het bestuur – mei 2023

Het is de wetenschap, ondanks ongetwijfeld diverse pogingen, nog niet gelukt om satéprikkertjes van wandelende takken te maken. Ze blijven dan ook liggen als je deze ergens op een tafeltje achterlaat en wandelen niet vanzelf naar de afvalbak. Net zo lang tot er iemand is die wel de moeite neemt om het prikkertje weg te gooien. Vaak is dat de schoonmaakgroep die elke dinsdagochtend op onze vereniging komt schoonmaken.

Dit zijn geen ingehuurde schoonmakers, maar gewoon eigen leden waarmee we heel blij zijn dat zij dit voor onze club willen doen. Het zou alleen zo fijn zijn als we met elkaar ervoor zorgen dat we ze een handje helpen. Na vertrek van je tafeltje even de flesjes en kopjes wegbrengen en die satéprikkertjes, gemaakt van gewoon simpel bamboe, in de afvalbak mikken. Dan kan onze schoonmaakgroep zich sneller bezighouden met het daadwerkelijk schoonhouden van onze club.

Het is mooi om te zien dat nagenoeg alle bar/schoonmaak/klusdiensten zijn ingevuld. Daarnaast wordt ook veel werk verzet binnen de diverse commissies, projectgroepen en het bestuur. De één doet zichtbaar veel, maar de ander doet ongemerkt ook onzichtbaar heel veel. Iemand die een toernooi organiseert is zichtbaar als het toernooi plaatsvindt, iemand die de inkopen doet die wordt nog weleens pas opgemerkt als dat ene drankje een keer niet op voorraad is. Terwijl het er een groot deel van het jaar wel is. Ook binnen het bestuur merken we dat er over veel zaken nagedacht moet worden, er zijn veel belangen om rekening mee te houden en veel besluiten te nemen die voor de één goed uit kan pakken en voor de ander nét wat minder.

Iedere vrijwilliger doet op zijn eigen manier zijn best voor de club en mocht er iets een keer wat minder lopen wees je hier dan van bewust. Terugkoppelen van verbeterpunten wordt gewaardeerd, maar doe dit opbouwend en met respect. Vergeet ook niet af en toe een complimentje uit te delen, zeker aan diegene die net wat minder zichtbaar werk doet. Dit geeft absoluut voldoening en de energie om keihard door te gaan voor deze mooie club!

De afgelopen weken zijn er ook de nodige ontwikkelingen binnen de diverse commissies. Zo heeft Astrid Davidse na jarenlang zich keihard voor de jeugd ingezet te hebben de overstap gemaakt naar de Toernooicommissie, haar rol binnen de Jeugdcommissie zal overgenomen worden door Ellen Verweij. Er zijn diverse nieuwe toevoegingen aan de Jeugdcommissie gedaan waardoor dit inmiddels een ruim bezette commissie is geworden waarmee we hopen het aantal jeugdleden verder omhoog te krijgen en tot slot zijn er ook een aantal nieuwe toevoegingen in de Sponsorcommissie waarmee we flink wat stappen hopen te zetten.

We zijn ook nog steeds op zoek naar versterking in diverse commissies, denk aan de Bar- en Activiteitencommissie, Onderhoudscommissie (clubhuis), versterking voor de schoonmaakgroep op de dinsdagochtend, Toernooicommissie en/of hulp tijdens ons open toernooi. Wil je helpen? Mail dan naar algemenezaken@ltcdemerwede.nl

Onze vereniging draait volledig op jullie, onze leden! De gezelligheid, leuke partijen, het mooie clubhuis en het goed onderhouden park, het komt allemaal van jullie. Met elkaar vormen we deze mooie en gezellige tennisvereniging en zolang de satéprikkertjes nog niet van wandelende takken zijn gemaakt gooien we deze vanaf nu toch zeker met hetzelfde gemak zelf in de afvalbak.

Dank jullie wel!!

Het bestuur

Geslaagd bedrijfsevent LTC de Merwede!

Wat een geweldig event vond er plaats bij LTC de Merwede op vrijdag 5 mei. Het schakelen met Dennis de Rover van Axians was een feestje. Dit event was in combinatie met onze geweldige vrijwilligers en het enthousiasme van tennisleraar Bastiaan een groot succes!

Onderstaand bericht heeft Dennis van het bedrijf Axians ons gestuurd:

Op vrijdag 5 mei hebben wij met een gezellige groep Axians-collega’s een bijzonder leuke en sportieve tennismiddag mogen beleven op het sportpark van Lawn Tennis Club De Merwede in Hardinxveld – Giessendam.

Na ontvangst met een drankje en wat lekkers erbij leek het weer even spelbreker te zijn, maar na een kleine vertraging is het helemaal goed gekomen en hebben we onder ideale omstandigheden mogen genieten van het bezoek aan de club.
Een grote groep enthousiaste “beginners” heeft onder leiding van tennisleraar Bastiaan een tennis clinic gevolgd. De energie en het enthousiasme spatte er vanaf tijdens de clinic, schitterend om te zien hoe snel de “leerlingen” de basis vaardigheden van het tennissen onder de knie kregen. 😉

In de tussentijd zijn de “ervaren” tennissers, onder begeleiding van de club, met onderlinge partijtjes en in wisselende samenstellingen aan de slag gegaan. Ook hier was het enthousiasme en het fanatisme groot en heeft iedereen zich van zijn beste, sportieve, kant laten zien!
Na het sportieve gedeelte was er uitgebreid gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en hebben we afgesloten met een heerlijke maaltijd in de kantine.

Het was super en tot in de puntjes geregeld door de club, inclusief foto’s om nog eens na te genieten. Ik wil de club L.T.C. De Merwede, tennisleraar Bastiaan en alle vrijwilligers dan ook heel hartelijk bedanken voor dit fantastische uitje, en spreek namens alle Axians-collega’s als ik zeg dat dit voor herhaling vatbaar is!

Ook interesse in een event voor jou bedrijf bij LTC de Merwede, mail naar algemenezaken@ltcdemerwede.nl en ik neem z.s.m. contact met je op! 😊

Met sportieve groet,

Martijn Tanghe

Maatregelen duurzaamheid van onze vereniging – update april 2023

Duurzaamheidsmaatregelen van onze vereniging

In de nieuwsbrief van afgelopen januari hebben we de nodige informatie verstrekt over het verduurzamingstraject waar we als vereniging mee bezig zijn en waarom we dit doen. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en lijkt het ons als onderhoudscommissie goed om iedereen te informeren over de huidige stand van zaken. Bovendien zoeken we binnen of buiten de vereniging nog iemand die ons bij een onderdeel zou kunnen helpen.

Zonnepanelen

In de loop van januari bleek dat de geplande omvormer van het systeem voorlopig niet zou kunnen worden geleverd. Gelukkig hebben we kunnen switchen naar een ander systeem waardoor de installatie nog eerder zou kunnen worden gerealiseerd dan eerder aangegeven. Op 10 februari jl. is het systeem werkend opgeleverd. Tot 14 april hebben we met onze installatie al ruim 2800 kWh opgewekt! Dit met als direct gevolg dat mede door het realiseren van andere verduurzamingsmaat-regelen de maandelijkse termijnnota van onze energieleverancier met meer dan € 1000 daalde! Omdat we veel minder stroom afnemen kan ook de aansluitwaarde van onze elektriciteitsaansluiting worden verlaagd (van 3x80A naar 3x50A). Daarvoor is een aanvraag bij Stedin ingediend. Hierdoor gaan we meer dan € 100/maand besparen!

Warmwatervoorziening en verwarming

Het lijkt ons als commissie verstandig om alternatieven voor onze warmwatervoorziening en verwarming in ons clubgebouw in samenhang te bezien. De afgelopen maanden hebben we verschillende installatiebedrijven gevraagd om over deze onderdelen met voorstellen te komen. Een groot deel van de voorstellen is al binnen, maar nog niet alles. De installatiebedrijven hebben het allemaal heel druk. Daardoor kost het veel moeite om ze over de vloer te krijgen en moeten we soms lang wachten voor de voorstellen en offertes binnen zijn. Als alles binnen is gaan we de voorstellen op een rijtje zetten en maken we een voorstel aan het bestuur. Door drukke werkzaamheden elders en een naderend vakantieseizoen voor sommigen kan het nog even duren voor we over deze onderdelen met nadere informatie kunnen komen. Nog even geduld dus.

Apparatuur

Waar mogelijk is bestaande apparatuur verwijderd of vervangen door een energiezuiniger voorziening. Denk aan het verwijderen van de grote koelruimte door een veel energiezuiniger horeca koelkast. Ook is een tijdschakelaar geplaatst bij de koffiemachine. Deze schakelt nu dagelijks uit tussen 22 uur en 9 uur. Dit heeft alles bij elkaar de nodige energiebesparing opgeleverd.

Verlichting clubgebouw

Na onderzoek bleek dat het totale aantal Watt aan verlichting in het clubgebouw ca. 1100W bedroeg. Door een verdere overstap naar LED-verlichting was het mogelijk om het totale aantal Watt te verlagen naar ca. 500W. Na overleg met het bestuur kon in zelfwerkzaamheid de verduurzaming van de verlichting van ons clubgebouw begin maart jl. worden afgerond.

Vervanging thermostaat luchtverwarming

Onlangs is een nieuwe thermostaat van de luchtverwarming van ons clubgebouw aangeschaft en in zelfwerkzaamheid geïnstalleerd. Daardoor is het mogelijk om de thermostaat ook op afstand te bedienen. Door verantwoord omgaan met het energiegebruik door ons allemaal is het gelukt om in 2022 ons gasverbruik met ca. 30% te verminderen ten opzichte van het jaar ervoor. Bewuster omgaan met energiegebruik loont dus zeker! Laten we zo doorgaan! Door op afstand de thermostaat te kunnen bedienen wordt het mogelijk om de ruimtetemperatuur nog beter te bewaken en deze omlaag te zetten als toch vergeten is om de thermostaat tijdig voor vertrek omlaag te zetten. Laten we er met elkaar voor zorgen dat dit niet te vaak gebeurt.

Oproep voor handige ICT’er

Voor het verkrijgen van BOSA-subsidie voor de uitgevoerde verduurzamingsmaatregelen is het verplicht om te beschikken over een EBS (energiebewakings- en registratiesysteem). Met de aangeschafte nieuwe thermostaat voldoen we als vereniging aan de minimale eisen die rijksoverheid hieraan stelt. Mooier en beter zou zijn als er voor iedereen zichtbaar een scherm, bv een gebruikte monitor, komt te hangen waarop ons energieverbruik nog beter zichtbaar is. We beschikken inmiddels over een P1 meter van HomeWizard die aangesloten is op onze slimme meters (voor elektra en gas) en uitleesbaar in de Energy app. Nu willen we dat het energieverbruik ook zichtbaar wordt voor iedereen door dit te tonen op een voor iedereen toegankelijke locatie in het gebouw. Nu is de uitdaging om op dit scherm onze accountpagina op internet van HomeWizard met ons realtime energieverbruik te laten zien. Welke handige ICT’er binnen de vereniging kan ons hiermee helpen? Of weet je iemand die dat zou kunnen? Dit graag voor 1 mei 2023 melden bij Paul Koster (tel. 06-39598214). Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking.

Theo van Houwelingen

Nieuw! Regiocompetitie

Er zijn verschillende competitievormen bij de jeugd, zoals Tenniskids en juniorencompetitie. Echter vinden deze vaak op zondag plaats en dit is niet altijd haalbaar of lukt het niet om een team samen te stellen. Een aantal clubs uit de regio zijn daarom een regiocompetitie begonnen, waarbij er op zaterdagochtend vrijblijvend wedstrijden worden gespeeld.

Vanuit onze club doet Fier van de Marel nu mee in de regiocompetitie en de eerste wedstrijd zit er alweer op.
Op zaterdag 8 april kon de regiocompetitie echt van start gaan in een nog wat mistig Meerkerk.
11 Jeugdleden van verschillende clubs kwamen bij elkaar om te dubbelen en te enkelen met elkaar.
Het werd een gezellige ochtend. Heb je deze ochtend gemist, maar wil je instromen? Dit kan! Stuur een mailtje naar jeugd@ltcdemerwede.nl en dan voegen we je toe! Op 3 juni zijn wij zelf gastvereniging voor de regiocompetitie.