Schrijf je in voor het bedrijventoernooi op 29 september 2022

Op donderdagavond 29 september is het eindelijk weer zover en zal het bedrijventoernooi bij onze verenging weer worden georganiseerd. Na 2 jaar afwezigheid kan je met je collega’s de strijd weer aan gaan met diverse bedrijven uit de omgeving. Het evenement zal starten met de mega-spies verzorgd door Cuisine Compleet. Waarna in toernooivorm het tennissen zal starten. Voor de minder ervaren tennissers bestaat weer de mogelijkheid om vooraf een Clinic te volgen. Neem tussen het tennissen door de tijd om te proeven van de wijnen van Fred van den Heuvel Wijn- en drankenhandel. En uiteraard zijn de collega’s die niet mee tennissen ook van harte welkom om deze gezellige avond mee te maken.

We zijn bezig om een flyer te maken die verspreid kan worden, maar op dit moment is het al mogelijk om je aan te melden. Dit kan met een mail naar sportievezaken@ltcdemerwede.nl of via het inschrijfformulier op deze pagina. Vermeld in deze mail de naam van het bedrijf, het aantal koppels (en de namen) dat meedoet (maximaal 4 per bedrijf), het aantal mee-eters en het aantal + de namen van degenen die de clinic willen volgen.

Maatregelen duurzaamheid van onze vereniging

Als tennisvereniging vinden we het belangrijk om duurzaam te zijn. Dat is goed voor het milieu, vermindert onze CO2–uitstoot en is ook belangrijk voor onze ‘portemonnee’. Tot voor kort gebruikten we als vereniging per jaar zo’n 20.000 kWh elektriciteit en een kleine 3.000 m3 gas. Dat is veel meer dan het prijsplafond dat in 2023 geld (2.900 kWh en 1.200 m3) en zou door de enorm gestegen energietarieven resulteren in hoge uitgaven voor energie. Er is dus veel aan gelegen om ons energiegebruik naar beneden te krijgen. Met het vervangen van onze baanverlichting vorig jaar hebben we een eerste en belangrijke stap gezet. De verwachting is dat we ons elektraverbruik daarmee 20-25% kunnen verlagen. Maar dan zitten we nog steeds dik boven het prijsplafond.

Zonnepanelen

Als onderhoudscommissie hebben we daarom afgelopen december aan het bestuur voorgesteld om een aantal zonnepanelen te laten plaatsen. Net voor de jaarwisseling heeft het bestuur dit voorstel overgenomen en hebben we aan een lokaal bedrijf opdracht gegeven voor het plaatsen van 48 panelen. Hiermee zou ca. 19.000 kWh kunnen worden opgewekt zodat we voor elektra energie neutraal worden. Als de levering van de omvormer niet te veel tegenzit dan zou de installatie in april kunnen plaatsvinden.

Waar zijn we als onderhoudscommissie verder mee bezig?

Omdat de huidige gasgestookte luchtverwarmingsketel van ons clubgebouw en de gasgestookte warmwatervoorziening langzamerhand aan vervanging toe zijn en relatief veel gas verbruiken hebben we de afgelopen maand verschillende installatiebedrijven gevraagd op dit punt met voorstellen te komen. Dit proces is nog volop gaande. Maar inmiddels is al wel duidelijk, eenvoudig en goedkoop is het zeker niet.

Verder zijn we aan het onderzoeken wat alle apparatuur in het clubgebouw aan stroom verbruiken en of dit door de vervanging door zuinigere apparatuur kan worden verbeterd.

Tenslotte hebben we het energieverbruik van de verlichting (met uitzondering van de baanverlichting) onder de loep genomen. De verwachting is dat een verdere overstap naar LED-verlichting (een deel is al LED) enige besparing zal opleveren en relatief eenvoudig kan worden gerealiseerd tegen niet al te hoge kosten.

Gedrag blijft belangrijk

Welke maatregelen we ook treffen, het blijft heel belangrijk om op een verantwoorde manier met alle installaties om te gaan. Fijn als bijvoorbeeld na gebruik van een baan de verlichting van de betreffende baan wordt uitgezet. Of als bij de sluiting van de kantine de thermostaat wordt teruggezet. Maar als dat één van de goede voornemens is voor het nieuwe jaar gaat dat ons vast en zeker lukken.

Theo van Houwelingen

Jubilarissen en kampioenen competitie 2022

Tijdens de afgelopen ALV hebben wij diverse jubilarissen mogen huldigen. Jaap Rikkers, Paul v/d Berg en Ron Slootweg zijn inmiddels 40 jaar lid van onze mooie tennisvereniging. En Henry Klop, Gijs Klop, Gert den Dunnen en Nellie Hoekwater zijn 25 jaar lid. Met een mooie bos bloemen, een speldje voor de 25-jarige en een leuke beker voor de 40-jarige heeft het bestuur deze leden in het zonnetje gezet. Estelle Muilwijk en John Breedveld (40 jaar lid) konden bij deze avond helaas niet aanwezig zijn, maar ook jullie enorm bedankt! Nogmaals bedankt voor al die jaren dat jullie lid zijn van onze vereniging en we hopen dat jullie nog vele jaren tennisplezier zullen hebben bij L.T.C. de Merwede!

Ook zijn diverse teams in de herfstcompetitie kampioen geworden! Zij werden gehuldigd met een fles bubbels! Nogmaals gefeliciteerd aan de volgende teams:

  • Damesteam: Alie, Daphne, Nellie en Heleen
  • Herenteam: Wouter, Rainier, Jan Willem en Andre
  • Damesteam: Linda, Femke, Annemieke, Donja en Mieke
  • Mixteam: Leon, Robert, Miranda en Laura

Damesteam

Afbeelding 1 van 4

Meld je aan voor de LTC WhatsApp groep

Wil je op de hoogte zijn van alle nieuwtjes over onze tennisvereniging? Meld je dan net als meer dan 120 andere leden aan voor de Info whatsappgroep. Dit kan door een mail te sturen naar sportievezaken@ltcdemerwede.nl met je naam en je mobiele nummer. In deze appgroep kunnen alleen de beheerders berichten sturen, waardoor het nog een beetje binnen de perken blijft hoeveel berichten er worden gestuurd.

Van het bestuur – december 2022

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van 2022 voor LTC de Merwede.
Het bestuur kijkt tevreden terug op dit jaar en dat is niet zonder rede.
We hebben weer allerlei activiteiten mogen organiseren.
En daar gaan we komend jaar gewoon mee door, dat kunnen we garanderen.
Met de meest recente ALV huldigden wij diverse competitiekampioenen.
En we zagen het allemaal, jullie lopen nu wel een beetje naast je tennisschoenen.
We hopen dat jullie komend jaar ook weer met de competitie doorgaan.
Maar ook tegen de andere en wellicht nieuwe teams zeggen we, meld je snel nog aan!
Tot uiterlijk 8 januari kunnen jullie je nog voor de competitie opgeven.
En als je nog vragen over de competitie hebt, dan mail je competitie@ltcdemerwede.nl even.
Vrijdag 16 december staat nog een ronde van de winterkampioenen op het menu.
Hopelijk redden we het ook dit keer weer zonder kaplaarzen en paraplu.
Misschien hebben jullie er erg in, of wellicht is het jullie ontgaan.
Maar tot nu toe rijmt elke zin, ja ja begin er maar aan.
Dat heeft uiteraard met de feestdagen te maken,
en dan kunnen we in onze nieuwsbrief natuurlijk niet verzaken.
Enige vorm van opluchting is er nu wel, dit stukje tekst is namelijk bijna klaar.
Als bestuur wensen we jullie fijne dagen, geniet ervan en tot volgend jaar!

Algemene Leden Vergadering – 16 november 2022

Hierbij nog een extra herinnering en oproep om aanwezig te zijn bij onze Algemene Leden Vergadering komende woensdag 16 november om 20:00. Tijdens deze avond blikken we terug op het afgelopen jaar en kijken we met onze leden vooruit naar komend jaar. Ook zetten we onze kampioenen tijdens de afgelopen najaarscompetitie in het zonnetje en worden de 40-jarige (of langer) jubilarissen die nog niet aanwezig konden zijn tijdens ons jubileum gehuldigd. Ook hebben we nog een aantal jubilarissen die dit jaar 25 jaar lid zijn van onze vereniging. Een belangrijke informatieve avond met ook wat leuke feestelijke tintjes, daar wil je toch bij zijn!

De notulen van de vorige ALV, de agenda en financiële resultaten worden nog naar jullie gestuurd.

Doe mee met de WK poule van LTC de Merwede

Nog even en het WK voetbal barst alweer los. En wat is er nu leuker dan een meestervoorspelling te maken van alle uitslagen. Dit is mogelijk met Scorito, een app waarmee je gemakkelijk je voorspelling kunt invullen en vervolgens zorgt de app voor al het nakijkwerk. Binnen Scorito is het ook mogelijk om aan meerdere subpoules mee te doen. Zo kun je dus met één voorspelling meedoen aan de subpoule van de tennis maar kun je tegelijkertijd meedoen aan een subpoule met bijvoorbeeld je werk, familie en of vrienden. Lekker efficiënt dus!

Via deze link kun je meedoen.

We spelen om de eer wie de meestervoorspeller van onze tennisvereniging is.

Doe gezellig mee en bij vragen kun je dit doorgeven aan Barry (bijvoorbeeld via sportievezaken@ltcdemerwede.nl)

Succesvolle start Winterkampioenen 2022/2023

Vrijdag 4 november was het dan zover, de eerste speeldag van onze nieuwste tennisactiviteit, De Winterkampioenen. We hebben veel aanmeldingen gehad en ondanks dat de eerste speeldag nog niet eens de drukste avond was zat de kantine al gezellig gevuld. We hebben leuke partijen gezien en er werd nog tot lang na de laatste wedstrijd geborreld door de deelnemers. Als organisatie zijn we hier erg enthousiast over!