Mix 1 verliest topper

Het 1e mixed team deelde de koppositie met D’Oudelande uit Ridderkerk. Beide ploegen hadden drie keer gelijk gespeeld en twee keer gewonnen. Zaterdag stond de confrontatie tussen de koplopers op het programma. Met spanning en het nodige vertrouwen was naar de wedstrijd toegeleefd. Het werd een teleurstellende dag, want D’Oudelande won ietwat geflatteerd met 1-3 en nam alleen de leiding in de voorlaatste competitieronde.

Het mix team moest het in deze topper doen zonder de vaste waarden Jesper Dolk en Merel van Krieken. Leonard de Leng en Petra Holleman waren hun vervangers. Petra Holleman kon meteen aan de bak, want samen met Miranda Maagdenberg speelde zij de dames dubbel. Voor D’Oudelande trad aan met Jolanda Huizer en Annemieke Kroeze. De dames van D’Oudelande speelden sterk en waren erg vast en brachten alles terug en zette de LTC dames onder druk. Holleman en Maagdenberg konden het niet bolwerken tegen dit Ridderkerkse koppel en verloren in twee sets: 2-6 en 3-6. Door de 0-1 achterstand werd de druk voor de heren dubbel partij vergroot.

Captain Barry Scheeren en Leonard de Leng gingen proberen de stand weer in evenwicht te brengen. De heren van Oudelande hadden alles terug en speelden diepe ballen waarmee ze Scheeren en De Leng onder druk zetten. De eerste set ging gelijk op, in veel games was de stand deuce, maar de beslissende punten werden gemaakt door het duo van D’Oudelande. De eerste set werd met 3-6 gewonnen door Peter Pinkster en Bernhard Mons. Het geloof ebde weg bij Scheeren en De Leng evenals de weerstand. De tweede set werd met 1-6 gewonnen door D’Oudelande. Ook deze set ging gelijk op maar de uitslag was wat geflatteerd. De stand kwam op twee nul.

Wilde het mix team zich handhaven aan de kop van de ranglijst moesten de volgende twee partijen gewonnen worden. Dat moest eerst gebeuren in de eerste mix partij. Daarin speelden na een verdiende pauze Leonard de Leng en Petra Holleman. Zij troffen Annemieke Kroeze en Bernhard Mons. Het Ridderkerkse koppel won met dezelfde cijfers als in de tweede partij. In de eerste set werd het nog 3-6, maar in de tweede set wisten De Leng en Holleman een game te winnen. De stand in de wedstrijd kwam daarmee op 0-3. De hoop was vervlogen. De eer kon alleen nog maar gered worden door de laatste partij te winnen. Het werd een zeer spannende partjj die in een super tiebreak beslist werd.

Barry Scheeren en Miranda Maagdenberg speelden goed in de laatste partij en deden er alles aan om de eer te redden. De eerste set werd met 6-3 gewonnen. De tweede set was erg spannend en liep op service. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Jolanda Huizer en Peter Pinkster van D’Oudelande wonnen de tiebreak en daarmee de set met 6-7. Toen volgde de super tiebreak en die was nog spannender dan de tweede set. De kansen wisselden voortdurend, maar bij de stand van 10-9 kregen Scheeren en Maagdenberg een matchpoint en dat werd benut en daarmee was de eer in deze topper gered en kon de hatelijk nul van het bord. De eindstand was 1-3 voor D’Oudelande dat verdiend won en nu alleen aan kop gaat en nog kans heeft op de titel. Het mix team van LTC de Merwede zakte door dit resultaat naar de derde plaats. Op de tweede plaats staat Meerkerk dat nog een wedstrijd moet inhalen en de grootste titel kandidaat is.