Heren 1 verspeelt voorsprong

Het 1e heren team is de najaarscompetitie slecht gestart. Twee ruime nederlagen vielen te noteren in eerste competitieronden. Zaterdag werd gespeeld tegen het Haagse Leimonias en na de 4 enkel- partijen en de twee dubbelpartijen was de stand in evenwicht 3-3.

Heren 1 moet het in deze wedstrijd opnieuw doen zonder captain Jan Arie Huijgen. De enkelpartijen werden daarom deze dag gespeeld door Sander Nagelkerken, Luc van Veenendaal, Marco Stuurman en Rico van Wijgerden. Laatstgenoemde ging als eerste de baan op. Hij speelde tegen Tom van Dijk. Van Dijk had het betere van het spel en won de eerste set overtuigend met 1-6. In de tweede set kon Van Wijgerden meer tegenstand bieden, maar dat was niet genoeg om een derde set af te dwingen. Van Dijk wist met 4-6 de set en daarmee de eerste partij te pakken.

In de tweede single partij speelde Luc van Veenendaal. Van Veenendaal speelde ijzersterk en met solide spel stond hij zijn opponent Vincent Gruber in de hele partij slechts drie games toe. Een mooie 6-2, 6-1 overwinning bracht de stand weer in evenwicht.

Daarna was de beurt aan Marco Stuurman. Hij trad aan tegen Yuri van Berkum. Het werd een spannende en gelijk opgaande strijd. De spelers ontliepen elkaar niet veel Stuurman maakte de belangrijke en beslissende punten en won in twee sets die beiden in 6-4 eindigden. De heren van LTC de Merwede namen opnieuw een voorsprong.

In de laatste enkelpartij werd de voorsprong verder uitgebouwd. Deze partij was nog spannender dan de vorige. Sander Nagelkerken speelde tegen de speler van Leimonias met de mooie naam Max van Min. Het werd de enige single partij die in de derde set werd beslist. Nagelkerken won de eerste set door een break op de laatste servicebeurt van Max van Min. Een 7-5 set stand was het gevolg. Van Min dwong een derde set af door die met 6-4 te winnen. In de derde set was de spanning al snel verdwenen. Nagelkerken brak een paar keer de service van zijn tegenstander en won redelijk eenvoudig met 6-1. Met nog twee dubbelpartijen te gaan gaf de 3-1 voorsprong Heren 1 een goede kans om de wedstrijd te winnen.

In de eerste dubbelpartij werd het beslissende punt niet binnengesleept door het Hardinxveldse dubbel Luc van Veenendaal en Maro Stuurman. Zij speelden tegen Tom van Dijk en Vincent Gruber. Het Haagse koppel was sterker en won eenvoudig met 1-6 en 2-6. De hoop was dus gevestigd op Rico van Wijgerden en Sander Nagelkerken. Als zij erin zouden slagen om Max van Min en Asger Kroll te verslaan was de winst alsnog een feit. Het bleef spannend tot het laatste moment. De eerste werd gewonnen door Van Wijgerden en Nagelkerken. In de tweede set trok het Haagse duo aan het langste eind. Niet een derde set, maar een super tiebreak moest de beslissing brengen. Van Min en Kroll wonnen die met 6-10 en daardoor werd de stand in de wedstrijd op 3-3 gebracht en moest Heren 1 zich tevreden stellen met een remise in plaats van een zege.