Drie kampioenen bij LTC de Merwede

In het laatste tennisweekend van de voorjaarscompetitie behaalden drie teams van LTC de Merwede het kampioenschap binnen. Dames 1 van de vrijdagcompetitie speelde thuis tegen Groot Zuideveld dat ook nog een kleine kans maakte op de titel. Dames 1 won met 3-1 en zag de andere concurrent De IJpelaar Breda met dezelfde cijfers van Werkendam winnen. Daardoor behield Dames 1 een voorsprong van één punt en kon het kampioenschap gevierd worden.


(foto Dames 1, Annemarie Gelauf, Jolanda Kraaijeveld, Marianne van der Vlies , Rianne Star)

De Heren 1 van de zaterdagcompetitie volgde dit goede voorbeeld. Heren 1 speelde tegen nummer 3 van de ranglijst De Mattenkloppers. Vreeswijk was de nummer twee en zou bij puntenverlies van LTC de Merwede de titel grijpen. Zover liet Heren 1 het niet komen. De ploeg won met sterk tennis met 4-2 van De Mattenkloppers. Met zeven zeges in evenzoveel wedstrijden werd de ploeg terecht kampioen en kon de champagne ontkurkt worden.


(foto Heren1, Jan Arie Huijgen, Sander Nagelkerken, Rico van Wijgerden, Marco Stuurman en Luc Veenendaal)

Op de allerlaatste speeldag is het geroutineerde team Heren dubbel 1 van LTC de Merwede alsnog kampioen geworden in de 2e klasse. De ploeg had het kampioenschap niet meer in eigen hand. Het team stond stond voor de laatste speeldag gelijk met Bergenshuizen uit Vugt, maar door het onderlinge resultaat zou Bergenshuizen bij een gelijke eindstand kampioen zijn. Thuis tegen Raamsdonksveer moest er sowieso gewonnen worden en het liefst met 4-0. Daarna hopen dat Bergenshuizen nog een punt zou verspelen. Uiteindelijk is het gelukt om alle dubbels te winnen. Het maximale resultaat was behaald en meer was er niet meer aan te doen. Bergenshuizen bleek in deze laatste ronde onverwachts punten te hebben verspeeld. Hierdoor kon er door de mannen van LTC de Merwede worden geproost op het behaalde kampioenschap.


(foto Heren dubbel 1, vlnr: Ron Slootweg, Lorenzo Kraag, Erik Collee, Paul Nagelkerken en Arjan van de Heuvel)