Dames 1 verliest nipt van Rhoon

Het dames 1 team van LTC de Merwede bivakkeert deze herfstcompetitie n de onderste regionen. De laatste wedstrijden werden punten gepakt en afgelopen zaterdag kwam Rhoon op bezoek dat ook onderin staat en net zoals LTC de Merwede pas de laatste weken punten pakte. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en die verwachting kwam uit. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de dames van LTC moesten de winst aan de bezoekers laten: 2-3.

De wedstrijd startte met de eerste enkelpartij. Ingeborg den Hartog speelde daarin tegen Lisette Ooms. Den Hartog speelde goed en verweerde zich fantastisch. De eerste set ging gelijk op, maar ging met 2-6 naar Ooms. Den Hartog deed er nog een schepje bovenop om er een derde set uit te slepen. Lange tijd leek het dat ze daarin zou slagen. Den Hartog nam een 4-1 voorsprong, maar Ooms kwam sterk terug, maakte de beslissende punten en won ook de tweede set: 5-7.

Dames 1 had de beschikkingen over twee banen en tegelijkertijd met de eerste single, werd de eerste dubbel gespeeld. Saskia Tichelaar en Sandra Klomp gingen de baan op en troffen aan de andere kant van het net Ella Stoel en Jacky Quint. Ook in deze partij waren de krachtverschillen miniem. Het werd een enerverend tennisgevecht. De eerste set werd gewonnen door de dames van LTC de Merwede na een tiebreak: 7-6. In de tweede set volstond één break voor de winst. Tichelaar en Klomp speelden niet het beste tennis, maar bleven knokken voor de punten. Ze hielden de concentratie vast en wonnen de tweede set met 6-4 en daarmee de partij. LTC de Merwede bracht de stand weer in evenwicht:1-1

Toen was het de beurt aan captain Linda Geelen. Geelen was vastbesloten de ploeg op voorsprong te zetten. Geconcentreerd en vastberaden stapte ze de baan op voor de partij tegen José van der Velden. De speelsters maakte er een enerverende partij van. Geelen en Van der Velden waren aan elkaar gewaagd. Mooie slagenwisselingen en prima punten waren te zien met uiteindelijk Geelen als winnares. De setstanden 7-5, 7-5 konden niet beter aangeven hoe klein de krachtsverschillen waren. De voorsprong voor LTC de Merwede was een feit: 2-1.
In de tweede dubbelpartij, speelde Ingeborg den Hartog samen met Sandra Klomp. Ze begonnen ijzersterk aan deze partij en versloegen Jacky Quint en José van der Velden in de eerste set met 6-2. De dames van Rhoon gaven niet op en kwamen sterk terug in de tweede set en wonnen die met 3-6. En daardoor moest een super tiebreak de beslissing brengen in deze ontmoeting. De super tiebreak was ook super spannend. Het kon alle kanten op, dan stond LTC op winst en dan weer Rhoon. Uiteindelijk waren de dames van Rhoon de gelukkige winnaars. Met 10-12 grepen Van der Velden en Quint de winst in de partij en brachten de stand op 2-2.

In de laatste en beslissende gingen de dames van LTC de Merwede proberen de winst alsnog veilig te stellen. Linda Geelen en Kristel van Wijgerden slaagden daar niet in. Lisette Ooms en Ella Stoel van Rhoon gaven zich niet gewonnen. Het werd opnieuw een gelijk opgaande partij die beide kanten op kon vallen en in dit geval voor de dames van LTC de verkeerde kant. In de eerste set zorgde serviceverlies in de laatste games voor een 5-7 eindstand. In de tweede set was één break van de dames van Rhoon genoeg voor de set- en matchwinst: 4-6. Rhoon won daarmee de wedstrijd met 2-3. De ploeg sloot deze competitie teleurstellend af, maar dat mocht de pret niet drukken, want de speelsters vermaakten zich na de wedstrijd prima op het gezellige Oktoberfest dat die avond in het clubhuis werd gehouden.