Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
31 dec. Sponsor de club zonder extra te betalen!!
18 sep. JoJo toernooi, 19 november
18 sep. Introducétoernooi 2017, schrijf je nu in!
26 mei Verenigingentoernooi - 9 juni
13 feb. Voor wat hoort wat...
30 dec. Nieuw terrasmeubilair met dank aan Club van 25/50
14 okt. Lid worden?
4 jun. Proeflidmaatschappen LTC de Merwede
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
jongens-jeugd.jpg
IMG-20150909-WA0005.jpg
IMG_8218.JPG
Meest recente foto's
Sponsor de club zonder extra te betalen!!
 J.K. Dolk  Sponsors  253x gelezen
SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!
zondag 31 december 2017, 13:11 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter oktober 2017
 J.K. Dolk  Algemeen  0x gelezen
Als ik dit schrijf zijn we ineens weer lekker aan het na zomeren na weken van matig weer met regelmatig regen en wind en temperaturen onder de gemiddelde waarden voor het tijd van het jaar (bron KNMI).

Nog 2 speelronden en dan zit de herfstcompetitie er op. Het ene team presteert boven verwachting, terwijl andere teams het niet lukt het niveau te halen dat in eerdere competities zo vanzelfsprekend was. Maar ja, je moet het maar zo zien waar winnaars zijn ook verliezers. Een tenniscompetitie lijkt net op het echte leven. En een andere doordoener daar dan nog maar bij; ‘’nieuwe ronde, nieuwe kansen’’. Het kan zo maar omslaan in die laatste speelrondes. Dus laat nog even zien wat je waard bent die laatste wedstrijden.

Ook voor niet competitiespelers geldt natuurlijk laat je tenniskunsten op de baan zien en werk lekker aan ontspanning en aan je gezondheid. Hou daarbij de agenda goed in de gaten en schrijf je waar mogelijk in voor activiteiten die op de vereniging worden gehouden.

Veel tennisplezier de komende tijd.
dinsdag 17 oktober 2017, 11:20 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter september 2017
 J.K. Dolk  Algemeen  20x gelezen
Als ik dit schrijf zijn we aan het bijkomen van de vele regen in de afgelopen weken. Maar ja het kan allemaal nog veel erger getuige de orkanen die heel veel mensen elders in de wereld hebben getroffen of aardverschuivingen met dodelijke afloop na heftige regenval. 

Gelukkig is er wat beter weer op komst, dus zolang het nog kan lekker buiten zijn en actief sporten of naar een wedstrijdje tennis kijken op de vereniging. Lekker hoor. Sinds dit weekend zijn weer veel van onze clubgenoten actief in diverse competities. Komt allen eens kijken en moedig je maatjes van de tennis aan. Kijk ook naar de agenda voor de komende tijd en de oproepen om aan activiteiten mee te doen zoals de wintercompetitie of eendaagse toernooien op vereniging.

Die bovenbedoelde schwung hebben we nodig. Aandacht van leden voor andere leden, deelnemen aan activiteiten op de vereniging, maar ook nadenken over de toekomst van de vereniging. Hoe houden we iedereen aan boord en hoe laten we leden binnen hun mogelijkheden een steentje bijdragen aan de vereniging. Goede ideeën voor leuke activiteiten zijn altijd welkom. Als bestuur en als commissies weten we zeker niet alles en luisteren we graag naar positieve input van anderen. 

Veel tennisplezier de komende tijd.

maandag 18 september 2017, 09:57 uur 0 reacties (reageer)
Schrijf je weer in voor de wintercompetitie!
 J.K. Dolk  Toernooien  23x gelezen
Na het grote succes van de wintercompetitie afgelopen jaar zullen wij wederom de wintercompetitie organiseren. Dé manier om ook in deze periode lekker buiten actief te zijn op de tennisbaan. Deze competitie zal vanaf 26 november tot en met eind maart op de zondagmiddag gaan plaatsvinden. De speeltijden zijn van 13:00 tot 14:30 en van 14:30 tot 16:00. De wedstrijden worden gespeeld om twee gewonnen sets (derde set super tie-break). Ons streven is dat per koppel en per onderdeel om de 2/3 weken een wedstrijd zal worden gespeeld. Wij spelen deze competitie in poules welke zoveel mogelijk op speelsterkte worden ingedeeld in de categorieën herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel.

Er kan per team worden ingeschreven. Een team bestaat uit minimaal twee personen en maximaal 3 (bij HD/DD) of maximaal 4 (bij GD) waarbij minimaal één deelnemer (competitie)lid is van LTC de Merwede. Dit team kan verder bestaan uit leden van LTC de Merwede of van een andere tennisvereniging. 

Er worden bardiensten geregeld zodat na de wedstrijden nog gezellig een drankje kan worden gedaan. Daarnaast krijgen jullie net als voorgaand jaar na de wedstrijd nog wat lekkers voorgeschoteld, dit kan variëren van een lekkere soep tot een overheerlijke macaroni. Het verzetten van wedstrijden is om deze reden niet mogelijk. Dit jaar is het bij het inschrijven mogelijk om vooraf maximaal 2 dagen als verhinderd op te geven. In het geval van andere verhinderingen wordt gespeeld met een invaller, net als voorgaand jaar zullen wij hier flexibel mee omgaan.

Het inschrijfgeld bedraagt € 10 per speler, met een maximum van € 20 per team. Inschrijven kan via toernooi.nl via de volgende link:  https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=226B6A39-B20A-4931-938E-0D82B47822C2 

In het geval je met een derde of vierde teamlid speelt verzoeken wij je om deze naam/namen bij de notities in te vullen.

De beslissing of een speelronde in verband met weersomstandigheden niet doorgaat zal worden genomen door de competitieleiding. Wij zullen dit communiceren middels een groepsapp die voor de wintercompetitie zal worden aangemaakt. Graag met inschrijven bij de notities aangeven welk(e) telefoonnummer(s) wij hiervoor kunnen gebruiken.

LET OP: De inschrijving sluit (in verband met het indelen) op 12 november!

Wij hopen weer op jullie deelname!

De toernooicommissie

maandag 18 september 2017, 09:53 uur 0 reacties (reageer)


JoJo toernooi, 19 november
 J.K. Dolk  Toernooien  23x gelezen
Aansluitend op het introducétoernooi organiseert LTC de Merwede wederom het JoJo toernooi op zondag 19 november. Het Jong-oud Jong-oud toernooi is een toernooi waarbij jong en oud samen spelen. 
Het JoJo toernooi begint om 10:45 met een drankje en wat lekkers waarna om 11:00 de eerste wedstrijden de baan op gaan. Wij verwachten rond 15:00 af te ronden met tussendoor nog een gezellige lunch met elkaar.

Minimaal één van het JoJo koppel moet lid zijn van LTC de Merwede, dat beide lid zijn mag natuurlijk ook!

Grijp deze kans om met vader/moeder, dochter/zoon, broer/zus, oom/tante, neef/nicht, vriend(in) of kennis mee te doen aan dit gezellige toernooi.

Inschrijven kan per mail bij  jeugdcommissiemerwede@hotmail.com. Geef daarbij de namen door van de deelnemers, een telefoonnummer waarop wij jullie indien nodig kunnen bereiken en de speelsterkte (of mate van ervaring met tennis voor de niet-leden) zodat wij de wedstrijden zoveel mogelijk op sterkte kunnen indelen. 

Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 en voor jeugdleden van LTC de Merwede is het toernooi gratis.
De inschrijving sluit op dinsdag 15 november.

Wij hopen op jullie deelname!

De jeugdcommissie en toernooicommissie

maandag 18 september 2017, 09:51 uur 0 reacties (reageer)
Introducétoernooi 2017, schrijf je nu in!
 J.K. Dolk  Toernooien  29x gelezen
In plaats van het Apollotoernooi hebben we dit jaar een nieuwe activiteit op de agenda staan, het Introducétoernooi! Met dit toernooi is het de bedoeling dat de leden van LTC de Merwede meedoen met een introducé. Deze introducé kan bijvoorbeeld een collega, buur, familielid of kennis zijn, enige voorwaarde is dat diegene op dit moment geen lid is van een tennisvereniging. Gooi dus een balletje op op het werk, een racket over de schutting naar de buren of organiseer een heuse auditie binnen de familie en doe gezellig mee!

Je kunt je inschrijven voor de vrijdagavond 17 november of de zaterdagmiddag 18 november. Kan je niet kiezen en wil je met twee introducés meedoen dan kun je ook inschrijven voor zowel de vrijdag als de zaterdag. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per persoon per onderdeel.

Inschrijven kan per mail bij  Barryscheeren@live.nl waarbij wij de volgende informatie nodig hebben:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam lid LTC de Merwede:
Speelsterkte lid LTC de Merwede:
Telefoonnummer:
Naam Introducé:
Speelsterkte introducé: nog nooit getennist/enige ervaring/ruime ervaring
Eventuele voorkeur voor speeldag: vrijdagavond/zaterdagmiddag/beide mogelijk

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wij hopen op jullie deelname! Mochten jullie nog vragen hebben over dit toernooi vernemen wij dat natuurlijk graag. De inschrijving sluit op dinsdag 14 november.

De toernooicommissie

maandag 18 september 2017, 09:47 uur 0 reacties (reageer)
Clubkampioenschappen 2017
 J.K. Dolk  Toernooien  24x gelezen
Vorige week (3 september t/m 8 september) was het weer zover: de jaarlijkse clubkampioenschappen! In vier categorieën streden de leden om de winst.

In de herenenkel 3/4/5 streden Sander Nagelkerken en Corné Tromp om de winst. Hoewel Corné goede tegenstand wist te bieden, won Sander de finale met 7-5 6-3. De herendubbel 6/7 bestond uit twee poules waar uiteindelijk de finale werd gespeeld tussen André van Iperen en Leonard de Leng tegen Barry Scheeren en Jesper Dolk. Aangezien het op vrijdag nou niet bepaald droog was geweest werd deze wedstrijd een dag later op zaterdagavond gespeeld. Met meer dan 2 uur op de teller was het een gelijkwaardige finale waarin Leonard en André uiteindelijk met de winst ervan doorgingen. De gemengddubbel 6/7 werd op zondagochtend gespeeld. Ook hier ging de wedstrijd gelijk op, echter wisten Nellie Bouman en Henry Klop het in de derde set toch van Barry Scheeren en Merel van Krieken te winnen. De damesdubbel 6/7 tussen Ria van der Meijden en Annelies den Besten tegen Janny Messchendorp en Cora Redelijkheid werd uiteindelijk gewonnen door Janny en Cora met een stand van 6-3 6-4.

Wij en de deelnemers hebben een sportieve en leuke week achter de rug en hopen alle deelnemers en alle niet-deelnemers op ons volgende toernooi (check de website en facebook) terug te zien!

Met sportieve groet,

De toernooicommissie

vrijdag 15 september 2017, 11:20 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter augustus 2017
 J.K. Dolk  Algemeen  39x gelezen
In onze regio zijn de schoolvakanties weer voorbij en heeft een ieder de afgelopen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Spanje, Kroatië, Griekenland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië maar ook vakantie vieren in eigen land, ik heb het allemaal voorbij horen komen. Mooi weer, extreem warm weer en ook regen en zware hagelbuien hoorden ook bij de verhalen over die vakanties.

De afgelopen weken was echt spreekwoordelijk komkommertijd op de vereniging. Natuurlijk werd er met regelmaat vrij getennist maar voor de rest waren er geen activiteiten gepland. Dat gaat de komende tijd weer veranderen. De clubkampioenschappen zijn namelijk aanstaande en half september start de herfstcompetitie met daarin deelname van diverse teams op vrijdag, zaterdag en zondag. Op donderdag wordt er gelabeld en ook overdag spreken diverse mensen met elkaar af om een lekker balletje te slaan.

Ik ben zelf bezig aan mijn laatste maanden als voorzitter net zoals dat geldt voor de secretaris en penningmeester. Wij zijn druk bezig met de opvolging en dat vordert gestaag. Doel hiervan is om ook in de toekomst de vereniging een goede bestuurlijke basis te geven. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken en dat in november een nieuwe groep bestuurders onze vereniging kan gaan aansturen.


maandag 21 augustus 2017, 13:41 uur 0 reacties (reageer)
Klaverjassen 2017 - 2018
 J.K. Dolk  Klaverjassen  36x gelezen
Hallo kaartfanaten,

De zomer loopt alweer op zijn einde, dus komt de tijd van het klaverjassen er weer aan. 
Net als andere jaren is dit, elke 2e vrijdag van de maand, behalve in december, dan is het de 
3e vrijdag in december. 
Te beginnen op 13 oktober a.s. 
We willen om 20.00 uur beginnen, dus zorg dat je rond 19.45 uur aanwezig bent. 
Iedereen is welkom, ook introducés! Zij moeten dan wel meekomen met een lid van de vereniging.
Houdt er allemaal wel rekening mee, dat vanaf dit seizoen je alleen nog maar met pinpas aan de bar consumpties gekocht kunnen worden. Inschrijfgeld kan nog wel contant afgerekend worden.

Wij, Jaap en Leo, gaan er samen met jullie weer een gezellige klaverjaswinter van maken.

We hopen jullie in ieder geval in grote getalen, weer te zien. 

Hier volgen nog de data’s, zet ze in jullie agenda!!!

- 13 oktober 2017
- 10 november 2017
- 15 december 2017, let op, dit is de 3e vrijdag in december!
- 12 januari 2018
- 9 februari 2018
- 9 maart 2018

Tot ziens,
Jaap & Leo

maandag 21 augustus 2017, 13:39 uur 0 reacties (reageer)
Clubkampioenschappen jeugd en senioren 2017
 J.K. Dolk  Toernooien  43x gelezen
Inmiddels zitten jullie allen te genieten aan de Spaanse kust, in de Franse Alpen of gewoon lekker in de tuin. Tussen al dat relaxen (en misschien een beetje vakantiestress) door is er vast nog wel even tijd om je in te schrijven voor onze clubkampioenschappen. Want wij verwachten jullie natuurlijk allemaal!!

Van 2 september tot en met 9 september is het weer zover, voor zowel de jeugd als de volwassenen. 

Senioren:
Een dubbelspelkoppel waar 1 deelnemer lid is van een andere vereniging is toegestaan. De prijs per onderdeel is EUR 2,50 per persoon.

Jeugd:
Dit jaar kan je je opgeven voor de volgende categorieën (meisjes en jongens gemixt):
Rood: enkel en dubbel
Oranje: enkel en dubbel
Groen: enkel en dubbel

Omdat wij dit jaar geen onderscheid maken tussen meisjes en jongens hopen wij dat wij er een leuke indeling van kunnen maken en voor jullie een gezellige week kunnen organiseren met leuke wedstrijden.

Schrijf je in:
Zowel de jeugd als senioren kunnen zich inschrijven via onderstaande link:

https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=DEAB7B2C-0120-4C5A-A3A0-8512B4E63028


De inschrijving sluit op 30 augustus om 18.00 uur.

Zien wij jullie weer?!

Met sportieve groet,
De toernooi- en jeugdcommissie


dinsdag 8 augustus 2017, 18:53 uur 0 reacties (reageer)
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Baan- park
 Bardienst
 Bas Tennis Academy
 Competitie
 Jeugd
 Klaverjassen
 Lid Worden
 Lidmaatschap beëindigen
 Redactie Inside
 Sponsor worden (Pakketten)
 Sponsors
 TENNISMARATHON
 Tennismarathon inschrijven
 Tennismarathon nieuws
 Toernooien
 Website
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
9 November
 Algemene Ledenvergadering 20:00 uur

 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren

Junioren
 Zondag Jongens